Herijking ouderschap

In het nieuws verschenen de afgelopen dagen verschillende artikelen over de wetten en regels rondom meeroudergezinnen.  De koppen boven de artikelen varieerde van “Eén kind, drie ouders: dat ons gevoel klopt met de wet, daar gaat het om” (NOS, 2016), “Kind moet meer dan twee ouders kunnen hebben” (nu.nl, 2016) tot “Wet weet geen raad met meerouder-gezin, tijd voor ‘herijking’ ouderschap”. (deVolkskrant, 2016) Deze artikelen zijn geschreven naar aanleiding van de publicatie van het rapport “Kind en ouders in de 21e eeuw.” Deze rapportage is geschreven door de staatscommissie Herijking Ouderschap.

In de artikelen wordt niet het hele rapport besproken en ik krijg het idee dat er soms al een mening wordt gegeven voordat alle aanbevelingen zijn gelezen. Hierom heb ik besloten om zelf het rapport te lezen en een samenvatting te schrijven.


Hallo,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Herijking ouderschap. Studiebolletje is verhuisd en zo ook dit bericht. Je kunt hier het bericht verder lezen.

Ben je nieuwsgierig naar mijn nieuwste berichten? Kom dan kijken op www.studiebolletjes.nl het nieuwe adres van Studiebolletje.

Tot ziens!


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s