2017 Koningsdag haken met Koning Willem, Prinses Maxima, meisje in klederdracht en oranje krans

Koningsdag 2017

Vandaag is het Koningsdag. Bij deze feestdag horen uiteraard de nationale kleuren: rood wit en blauw en natuurlijk mag het koninklijke oranje niet ontbreken! Voor deze dag heb ik mijn oranje en koninklijke haaksels verzameld om een gezellig hoekje mee te maken.

Twee jaar geleden was alleen Prinses Maxima aanwezig, maar nu zijn ook Koning Willem en een meisje in klederdracht van de partij. Het hoekje wordt verder opgevrolijkt met een krans en een vlaggenlijn. Al deze werkjes heb ik de afgelopen jaren gehaakt.

Patronen

Voor deze hoek gebruikte ik verschillende haakpatronen. De figuren Koning Willem, Prinses Maxima en het melkmeisje zijn afkomstig uit het boek “Ik hou van Holland en haken” van Christel Krukkert.

De krans is een eigen ontwerp naar aanleiding van deze foto op pinterest.

De vlaggenlijn is ook een eigen ontwerp met heel veel online inspiratie.

Inspiratie

Zoals je bij de patronen kan lezen, haal ik veel inspiratie van pinterest. Met de voorspelde regenbuien verwachte ik vandaag lekker binnen te blijven, tv te kijken en te haken  Ideeën genoeg! Alleen schijnt vanmorgen heerlijk de zon, dus we zullen zien hoe mijn Koningsdag gaat verlopen.

Hieronder zie je een klein deel van mijn bord “Haken – Koningsdag”. Klik hieronder of op de link om het hele bord te zien. Wat ga jij vandaag maken of doen?

Fijne Koningsdag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s